cukrownictwo cukier burak cukrowy stowarzyszenie przemysł cukrowniczy cukrownie cukrowniczy cukier cukrownictwo burak stowarzyszenie techników cukrowników cukier cukrownictwo cukrowy
stc stc stc
Stowarzyszenie Techników Cukrowników stc Władze STC stc Cukrownictwo stc Konferencje i sympozja stc Publikacje stc ICUMSA stc Gazeta Cukrownicza
Link do storny konferencji STC 2024
stc
 Kontakt: 00-057 Warszawa, Plac Dąbrowskiego 3, tel/fax. 0-22 826-98-27, 505-46-71, 505-47-82, email: biurostc@stc.pl
Strona główna
RODO - obowiązek informacyjny

Zaproszono nas
Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej...
  Aktualności
Informacja o nowej formule Konferencji Techniczno-Surowcowo-Analitycznej organizowanej przez STC w 2024 r. Czytaj więcej...
  Wyniki Konkursu STC na najlepszą pracę dyplomową. Czytaj więcej...
  W dn. 27-28.06.2023. odbyło się seminarium, przeznaczone dla kierowników laboratoriów oraz pełnomocników ds. systemów zarządzania nt. “Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym” Czytaj więcej...
  W dniu 22 czerwca 2023 roku w Werbkowicach oraz w Hrubieszowie odbyły się uroczyste obchody Jubileuszu 60–lecia Cukrowni „Werbkowice” Czytaj więcej...
  Plan konferencji i seminariów w 2024 roku Czytaj wiecej...
Plan kursów na 2024 r. Czytaj więcej...


Rozpalenie pieca wapiennego w Cukrowni „Malbork”
Zgodnie z wieloletnią tradycją cukrowniczą w dniu 23.09.2021 w Oddziale Cukrownia Malbork Krajowej Spółki Cukrowej S.A. odbyło się uroczyste rozpalenie pieca wapiennego oznaczające rozpoczęcie kampanii cukrowniczej 2021/2022.

W uroczystości wzięli udział Dyrekcja i kadra techniczno-surowcowa Cukrowni Malbork oraz zaproszeni goście, wśród nich Zdzisław Salus – Członek Zarządu KSC, Hubert Fabianowicz - Dyrektor Departamentu Techniczno-Produkcyjnego KSC, Artur Majewski – Dyrektor Departamentu Surowcowego KSC, przedstawiciele władz parlamentarnych i samorządowych miasta Malborka oraz Starostwa Malborskiego, przedstawiciele Związku Plantatorów Buraka Cukrowego w Malborku i Nowym Stawie oraz przedstawiciele innych firm i instytucji współpracujących z Cukrownią Malbork w zakresie wdrażania postępu technicznego. Stowarzyszenie Techników Cukrowników reprezentowała Krystyna Wasińska – Sekretarz Generalny STC.

O pomyślność kampanii cukrowniczej 2021/22 oraz bezpieczną pracę cukrowników i plantatorów pomodlił się Ks. dr Arkadiusz Śnigier – Dziekan Dekanatu Malbork, który po rozpaleniu pieca wapiennego poświęcił również nowo wybudowany dyfuzor wieżowy o przerobie 10 000 tys. t/dobę oraz pozostałe urządzenia cukrowni.

Następnie odbyło się spotkanie Dyrektora Mariusza Kaźmierczaka oraz kadry technicznej i surowcowej z zaproszonymi gośćmi, którzy pogratulowali wdrożonych nowych inwestycji oraz przekazali wiele pomyślnych życzeń dotyczących rozpoczynającej się kampanii cukrowniczej oraz dalszego rozwoju Cukrowni „Malbork”.

Kliknij aby powiększyć Prezes Zdzisław Salus – Członek Zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A. rozpalający piec wapienny. Obok Krzysztof Zieliński – Dyr. ds. techn. oraz Mirosław Klimek – Kierownik zmiany.

Kliknij aby powiększyć Zaproszeni goście obserwujący uroczyste rozpalanie pieca wapiennego.

Kliknij aby powiększyćPrezes Zdzisław Salus – Członek Zarządu Krajowej Spółki Cukrowej S.A w towarzystwie Mariusza Kaźmierczaka – Dyrektora Cukrowni „Malbork’ dokonuje symbolicznego rozbicia butelki szampana na konstrukcji dyfuzora wieżowego.

Kliknij aby powiększyćNajnowsza inwestycja Cukrowni „Malbork”- dyfuzor wieżowy o przerobie buraków 10 000 tys. t/dobę.


Stowarzyszenie Techników Cukrowników Stowarzyszenie Techników Cukrowników
Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne

STC
Redakcja serwisu:  Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak
Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników