cukrownictwo cukier burak cukrowy stowarzyszenie przemysł cukrowniczy cukrownie cukrowniczy cukier cukrownictwo burak stowarzyszenie techników cukrowników cukier cukrownictwo cukrowy
stc stc stc
Stowarzyszenie Techników Cukrowników stc Władze STC stc Cukrownictwo stc Konferencje i sympozja stc Publikacje stc ICUMSA stc Gazeta Cukrownicza
Link do storny konferencji STC 2024
stc
 Kontakt: 00-057 Warszawa, Plac Dąbrowskiego 3, tel/fax. 0-22 826-98-27, 505-46-71, 505-47-82, email: biurostc@stc.pl
Strona główna
RODO - obowiązek informacyjny

Zaproszono nas
Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej...
  Aktualności
Informacja o nowej formule Konferencji Techniczno-Surowcowo-Analitycznej organizowanej przez STC w 2024 r. Czytaj więcej...
  Wyniki Konkursu STC na najlepszą pracę dyplomową. Czytaj więcej...
  W dn. 27-28.06.2023. odbyło się seminarium, przeznaczone dla kierowników laboratoriów oraz pełnomocników ds. systemów zarządzania nt. “Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym” Czytaj więcej...
  W dniu 22 czerwca 2023 roku w Werbkowicach oraz w Hrubieszowie odbyły się uroczyste obchody Jubileuszu 60–lecia Cukrowni „Werbkowice” Czytaj więcej...
  Plan konferencji i seminariów w 2024 roku Czytaj wiecej...
Plan kursów na 2024 r. Czytaj więcej...


Nordzucker Sugar Congress
W dniu 15.10.2019 r. w Pałacu Zamoyskich w Warszawie odbył się Kongres Cukrowniczy zorganizowany przez Zarząd Nordzucker Polska. W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele Zarządu oraz departamentów technicznych, surowcowych i handlowych Nordzucker Polska oraz Nordzucker AG a także liczni zaproszeni goście reprezentujący odbiorców cukru i firmy specjalistyczne współpracujące z Nordzucker Polska. Stowarzyszenie Techników Cukrowników reprezentowali Maciej Wojtczak - Przewodniczący Zarządu Głównego STC oraz Krystyna Wasińska - Sekretarz Generalny STC.

W ramach tematyki dotyczącej źródeł zaopatrzenia omówiono liczne wyzwania dla plantatorów związane z uprawą buraków cukrowych. Omówiono zarówno pozytywne aspekty uprawy jak i potencjalne zagrożenia w uprawie takie jak spadek ceny i konkurencyjności w stosunku do innych upraw czy też ryzyko w funkcjonowaniu dopłat do upraw w przyszłości. Omawiając czynniki wpływające na wskaźniki wartości technologicznej buraków podkreślono znaczenie tego parametru w przebiegu procesu technologicznego.

Znacząca część programu poświęcona była zagadnieniom dotyczącym rynku cukru w szerokim i bardzo interesującym spektrum uwzględniającym najważniejsze zagadnienia zarówno z punktu widzenia producenta jak i odbiorcy cukru.

Po zakończeniu części merytorycznej kongresu uczestnicy zostali zaproszeni na poczęstunek w pięknym ogrodzie Pałacu Zamojskich.


Stowarzyszenie Techników Cukrowników Stowarzyszenie Techników Cukrowników
Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne

STC
Redakcja serwisu:  Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak
Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników