cukrownictwo cukier burak cukrowy stowarzyszenie przemysł cukrowniczy cukrownie cukrowniczy cukier cukrownictwo burak stowarzyszenie techników cukrowników cukier cukrownictwo cukrowy
stc stc stc
Stowarzyszenie Techników Cukrowników stc Władze STC stc Cukrownictwo stc Konferencje i sympozja stc Publikacje stc ICUMSA stc Gazeta Cukrownicza
Link do storny konferencji STC 2024
stc
 Kontakt: 00-057 Warszawa, Plac Dąbrowskiego 3, tel/fax. 0-22 826-98-27, 505-46-71, 505-47-82, email: biurostc@stc.pl
Strona główna
RODO - obowiązek informacyjny

Zaproszono nas
Sprawozdania z imprez branżowych, w których uczestniczyliśmy. Czytaj więcej...
  Aktualności
Informacja o nowej formule Konferencji Techniczno-Surowcowo-Analitycznej organizowanej przez STC w 2024 r. Czytaj więcej...
  Wyniki Konkursu STC na najlepszą pracę dyplomową. Czytaj więcej...
  W dn. 27-28.06.2023. odbyło się seminarium, przeznaczone dla kierowników laboratoriów oraz pełnomocników ds. systemów zarządzania nt. “Aktualne zagadnienia dotyczące jakości w przemyśle cukrowniczym” Czytaj więcej...
  W dniu 22 czerwca 2023 roku w Werbkowicach oraz w Hrubieszowie odbyły się uroczyste obchody Jubileuszu 60–lecia Cukrowni „Werbkowice” Czytaj więcej...
  Plan konferencji i seminariów w 2024 roku Czytaj wiecej...
Plan kursów na 2024 r. Czytaj więcej...


Nagrody przyznane w Konkursie STC na najlepsze prace dyplomowe ogłoszone podczas uroczystego posiedzenia Senatu Politechniki Łódzkiej.
W dniu 24 maja z okazji 76 rocznicy działalności Politechniki Łódzkiej w historycznym audytorium im. A. Sołtana odbyło się uroczyste posiedzenie Senatu.
Stowarzyszenie Techników Cukrowników reprezentował dr hab. inż. Maciej Wojtczak, profesor PŁ – Przewodniczący Zarządu Głównego STC.

Kliknij aby powiększyć
Uroczyste posiedzenie Senatu Politechniki Łódzkiej.


W przemówieniu powitalnym JM Rektor PŁ prof. dr hab. inż. Krzysztof Jóźwik przedstawił planowane i prowadzone inwestycje, współpracę krajową i zagraniczną oraz osiągnięcia naukowe pracowników i studentów.

Podkreślił, że celem strategicznym uczelni jest osiągnięcie światowych standardów w nauce oraz wzrost innowacyjności badań naukowych.
Podczas uroczystości zostały wręczone nagrody i wyróżnienia studentom oraz absolwentom za wybitne osiągnięcia naukowe i prace dyplomowe.
Wśród licznych wyróżnień zostały również ogłoszone wyniki Konkursu STC na najlepsze prace dyplomowe wykonywane w uczelniach współpracujących z przemysłem cukrowniczym:

Laureatami Konkursu zostali następujący absolwenci:

Mgr inż. Michalina Hulak otrzymała I lokatę oraz nagrodę finansową w wysokości 1500 zł za pracę pt. „Ocena współczynnika inkluzji zanieczyszczeń w kryształ cukru na podstawie wybranych parametrów jakościowych cukru” obronioną w roku akademickim 2017/2018 w Politechnice Łódzkiej na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności. Promotorami wyróżnionej pracy byli: John P. Jensen z Nordic Sugar A/S oraz dr inż. Aneta Antczak-Chrobot.

Mgr inż. Klaudia Rikszajd otrzymała II lokatę oraz nagrodę finansową w wysokości 1000 zł za pracę pt. „Oznaczanie polaryzacji w produktach cukrowniczych z wykorzystaniem różnych środków klarujących” obronioną w roku akademickim 2019/2020 w Politechnice Łódzkiej na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności. Promotorem wyróżnionej pracy była dr inż. Aneta Antczak-Chrobot.

Inż. Michał Drećka otrzymał III lokatę oraz nagrodę finansową w wysokości 500 zł za pracę pt. „Wpływ procesu oczyszczania na zawartość inwertu oraz mleczanów w soku” obronioną w roku akademickim 2019/2020 w Politechnice Łódzkiej na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności. Promotorem wyróżnionej pracy był dr inż. Radosław Gruska.

Ze względu na nieobecność absolwentek nagrodzonych I i II nagrodą podczas uroczystej Sesji Senatu przyznaną III nagrodę odebrał inż. Michał Drećka.

Kliknij aby powiększyć
Od lewej: dr hab. inż. Maciej Wojtczak, profesor PŁ- Przewodniczący ZG STC, inż. Michał Drećka – laureat Konkursu STC, dr hab. inż. Anna Diowksz, profesor PŁ – Dziekan Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności, JM Rektor PŁ prof. dr hab. inż. Krzysztof Jóźwik.



Stowarzyszenie Techników Cukrowników Stowarzyszenie Techników Cukrowników
Główna | Dane kampanii | Reklama | Reklama w serwisie | Giełda Pracy | Forum dyskusyjne

STC
Redakcja serwisu:  Redaktor naczelny: Krystyna Wasińska, Webmaster: Mateusz Wojtczak
Copyright © 2023 Stowarzyszenie Techników Cukrowników